Рубрики
  • Нет рубрик
Социальные сети
Последние записи
  • Heart Stops Mind Forgets
  • Juliet
  • Сервис выбора одежды выходит на новый уровень
  • “The Vampyre”
  • Her ghost in the fog

  • "In the beginning was the Light."

    Light. Who does know its nature? We can see it every day and we take no notice of it. This is norm. But just imagine that there is no light on Earth. Well? It's the end of life. So, light is the basis of all.

    Many artists have attempted to reproduce of light in art. Light and shade. There are more shade, there are more light. It's principle of work of all artists. Except of Valentin Massov.

    The artist Valentin Massov makes light without shade. It's light from light. As Oleg Tselkov said:"You make what nobody has made yet, everything that is left by the art on the Earth..."

    Valentin Massov was born in Ulyanovsk Region in 1937. His father Paul Massov, who died at the front in 1942, was the mysterious person. He was a doctor. Nobody knew Where he came from. He was an exelent doctor and everybody loved him. He was a tall and a handsome man. His image is as if dissolved in sad mist of memory of Valentin Massov, getting the features of forefather of humanity, a certain Savaof God, wise philosopher and leader.

    His mother Catherine Massov who died in 1939 was believer woman. In his memory she will forever remain as guardian angel, angel of peace, love and life. Massov has took all the best from his parents and was able to surpass them. He has became the very best in the Art World.

    What do make us the very best? It's Talent! I am sure, when Valentin Massov was born, Apollo was near. Massov is not just a talented artist, he is the genius. But... if Apollo kissed him when he was born, then the Moirae gave him difficult and bitter fate. Envy and incomprehension haunted him all his life.

    Valentin Massov is the Unique. Why is he unique? He has created the new art school. It's the new interpretation of the meaning of art. It's Art as the Way to the God. "It is not painting in its general sense. It is the way to the God," a director Roman Tsurtsumia said in 1980. Valentin Massov's art radically changed the established views on Art.

    He is not like other artists. His high culture amazes and delights, his artistic career leaves very few people indifferent. A straight deportment, a stately step, an aristocratic hands, a grey beard and grey wavy hair make him the man from XIX century. Wisdom and goodness radiate from his face. His unique perception of the world has gave to him possibility to become the unique artist. He can see light in all - a flower, a tree or a human. And most importantly, he can pass on this light to his paintings.

    His magical water-colours are woven out of light. Light is not physical substance. Light is energy and a man can not touch it. It is impossible in what way light is transformed into the image on his works. "I am an atomist. And I can feel the energy with my hands. The Bible is begun with the words: "In the beginning was the Word." But I would say:" In the beginning was the Light," and your paintings are the illustration for these words," an academician-atomist said him in 1980. "Many people have tried to fall outside the limits a matter. Mathematicians, poets, musicians have managed to do it. From artists, even Leonardo da Vinchi, couldn't do it and you have done it..," the poet Alexandr Revich said.

    What is the meaning of art? It's performance for someone, the way to perfection for me. Valentin Massov's art has helped me see the beginning my way. Thanks to my meeting with Mr.Massov, I understood the meaning of life on Earth.

  • Heart Stops Mind Forgets
  • Juliet
  • Сервис выбора одежды выходит на новый уровень
  • “The Vampyre”
  • Her ghost in the fog


  • Последние новости


    Блюда из теста

    Ватрушки постные Приготовить опару из 2 стаканов муки, теплой воды и дрожжей. Когда поднимется, всыпать соль, перемешать, добавить растертое с сахаром растительное масло, ароматическое масло или тертую ваниль, остальную муку и замесить тесто. Когда тесто подойдет, свернуть его в колбаску, нарезать на кусочки, раскатать из них маленькие лепешк...
    Читать далее »

    Блюда из морепродуктов

    Кальмары с красным вином Тщательно промыть и очистить кальмаров (голову выбросить, щупальца оставить). Порезать на колечки, обсушить (можно использовать абсорбирующую бумагу). На большой сковороде подогреть масло. Положить мелко нарезанный лук и натертый чеснок и жарить до мягкости. Добавить колечки кальмаров и тушить, пока они не приобретут к...
    Читать далее »

    Блюда из рыбы

    Солянка из рыбы, приготовленная на сковороде Очищенную и выпотрошенную рыбу вместе с кожей нарезать на небольшие кусочки, ошпарить и смыть с поверхности свернувшийся белок. Затем положить ее в смазанную маслом кастрюлю или казанок, добавить измельченные огурцы (без кожицы и семян), обжаренный до золотистого цвета лук, немного сливочного масла,...
    Читать далее »

    Выпечка

    Пирог с черникой Для теста: 350 г муки, 2 чайные ложки разрыхлителя (углекислый аммоний), соль на кончике ножа, 150 г свиного смальца или маргарина, несколько ложек холодной воды. Для начинки: 500 г черники, 2 столовые ложки муки, 1 стакан сахара, 2 столовые ложки сливочного масла. Муку, соль и разрыхлитель смешать с жиром, постепенн...
    Читать далее »

    Блюда из теста. Часть 2

    Блины заварные постные С вечера гречневую муку и половину пшеничной заварить 2 ½ стакана кипятка, быстро мешая, чтобы получилось густое тесто. Когда остынет, добавить еще 1 ½ стакана теплой воды и разведенные в 1/3 стакана воды дрожжи. Оставить на ночь в теплом месте. На следующий день ввести остальную муку, соль, сахар, выбить тесто лопаточкой, ч...
    Читать далее »

    Выпечка. Часть 6

    Булочки с яблочным повидлом 4 булочки, 2 стакана густого яблочного повидла, 1–2 столовые ложки изюма, сахар и корица. Срезать с булочек верхнюю часть, вынуть середину и заполнить образовавшуюся пустоту повидлом, смешанным с изюмом. Посыпать сахаром с корицей и запечь в смазанной маслом форме или на сковороде в нежаркой духовке. Юбилейны...
    Читать далее »

    Выпечка. Часть 5

    Чайный пирог 500 г пшеничной муки, 200 мл молока, 50 г дрожжей, 100 г сливочного масла, 100 г сахара, 2 желтка, 5 г соли. Для ореховой массы: 100 г орехов, 120 г сахара, 75 г сливочного масла, 25 мл воды. Для заварного крема: 200 мл молока, 75 г сахара, 2 яйца, 25 г пшеничной муки, 150 г сливочного масла, ванильный сахар. Опарное тес...
    Читать далее »