Рубрики
  • Нет рубрик
Социальные сети
Последние записи
  • комод из картона
  • Без заголовка 271
  • Без заголовка 1219
  • Куда делись снегири?
  • Новые ориджиналы

  • Это цитата сообщения Рождена_Весной Оригинальное сообщение

     

    Такая милая, что не удержалась http://lightbluegrey.blogspot.com/2011/01/lets-diy.html

    Кто английского не знает, быстро изучает)))

    On special request I made you a stick horse tutorial. If you like to read more about these horses, just go herehere and here.

     

     

    This is what you need to make one of them:

    1. (old) sock, big mensize  
    2. 2 buttons in a bright color
    3. 2 small (black) buttons
    4. quite a lot polyether stuffing
    5. strong white thread
    6. strong dark thread
    7. extra long needle
    8. normal needle
    9. thick woolen yarn for the manes
    10. leftover wool to embroider
    11. cotton rope to secure the sock to the stick
    12. piece of (imitation) leather or about 1 meter of leather strip 2,5 cm wide
    13. about 1 meter of thick natural or polyester rope for the rein
    14. felt for the ears
    15. punch to make holes in the leather strip
    16. 2 key rings diameter 3,5 cm
    17. 2 bells
    18. (old) broomstick (not pictured).

    Get started. Cut the broomstick, not on the rounded side, to the desired length. Make a ridge on a distance of 30 cm from the cutted top.

    Fill the sock with stuffing.

    Attach the manes, starting from the heel of the sock, down to the opening for about 15 cm. Tie up with double knots. Be sure to attach the manes in a row close to each other.

    Attach the eyes, take care to attach them symmetrically. Take a long and strong white doubled thread, make a knot and start on the spot of eye 1. Go with the long needle to the other side, attach with a normal needle a colored button and a small button on top (eye 2) and go backwards to the knot. Attach eye 1 the same way and go back. Attach eye 2 for a second time and go back. Attach eye 1 for a second time, finishing with a knot under the button. Cut.

    Make the mouth. Take a long and strong dark doubled thread. Go with your long needle right through the sock, go again in the same direction through the sock on the same spot, then again for a third time. Pull for shaping a mouth and make a secure knot. When finished just rotate the thread in order to vanish the knot from sight. The knot is now into the sock. Pull the mouth a bit down to get a better result.

    Cut quarter circles of felt, taking two colors and two different diameters, in my case 18 and 14 cm. Fold and stitch across to shape an ear. Attach the ears to the sock, be sure to do this symmetrically.

    Cut with a metal ruler a leather strip of 2,5 cm wide, 1 meter long. Hold the key rings on both sides of the head and measure the length needed for the top strip, which is about as long as the under strip. Cut top and under strip 5 cm longer than measured. If you like to, you can punch holes in the top strip to embroider a name afterwards. Attach bells to the key rings. Attach top and under strip to the key rings, by sewing a cross with the strong dark doubled thread. Put it on. Measure from one key ring, down to the lower side of the manes, back to the other key ring. Cut a third strip 5 cm longer than measured (in my case 50 cm). Attach this strip the same way to the key rings and under the lower side of the manes. The manes will hang over this attachment. Attach rein to the bridle.

    Put the stick into the sock, right up to the sock’s heel. If needed add more stuffing. Go with a needle and a strong dark doubled thread about 2 cm from the opening of the sock. Turn around the stick a few times, securing the thread through the ridge. Go back to the outside of the sock again, turn around the sock a few times and tie securely. Tie now (on top of the dark thread) with the cotton rope like in the picture, starting by turning around over the beginning of the rope as tight as possible and ending by pulling the rope with the long needle under all strings. Cut.

    Call your child!

     

    This tutorial is for personal use only and may not to be used commercially.

     


    Серия сообщений "Рукоделки":
    Часть 1 - Мои рукоделки - Развивающий коврик №1
    Часть 2 - Развивающий коврик (стратегический план)
    ...
    Часть 8 - Развивающие стенды. Коллекция идей.
    Часть 9 - Черепашка-развивашка
    Часть 10 - ЛОШАДКА НА ПАЛОЧКЕ ИЗ СТАРЫХ НОСКОВ
    Часть 11 - Развивающий кубик
    Часть 12 - Органайзер для сумок

  • комод из картона
  • Без заголовка 271
  • Без заголовка 1219
  • Куда делись снегири?
  • Новые ориджиналы


  • Последние новости


    Блюда из теста

    Ватрушки постные Приготовить опару из 2 стаканов муки, теплой воды и дрожжей. Когда поднимется, всыпать соль, перемешать, добавить растертое с сахаром растительное масло, ароматическое масло или тертую ваниль, остальную муку и замесить тесто. Когда тесто подойдет, свернуть его в колбаску, нарезать на кусочки, раскатать из них маленькие лепешк...
    Читать далее »

    Блюда из морепродуктов

    Кальмары с красным вином Тщательно промыть и очистить кальмаров (голову выбросить, щупальца оставить). Порезать на колечки, обсушить (можно использовать абсорбирующую бумагу). На большой сковороде подогреть масло. Положить мелко нарезанный лук и натертый чеснок и жарить до мягкости. Добавить колечки кальмаров и тушить, пока они не приобретут к...
    Читать далее »

    Блюда из рыбы

    Солянка из рыбы, приготовленная на сковороде Очищенную и выпотрошенную рыбу вместе с кожей нарезать на небольшие кусочки, ошпарить и смыть с поверхности свернувшийся белок. Затем положить ее в смазанную маслом кастрюлю или казанок, добавить измельченные огурцы (без кожицы и семян), обжаренный до золотистого цвета лук, немного сливочного масла,...
    Читать далее »

    Выпечка

    Пирог с черникой Для теста: 350 г муки, 2 чайные ложки разрыхлителя (углекислый аммоний), соль на кончике ножа, 150 г свиного смальца или маргарина, несколько ложек холодной воды. Для начинки: 500 г черники, 2 столовые ложки муки, 1 стакан сахара, 2 столовые ложки сливочного масла. Муку, соль и разрыхлитель смешать с жиром, постепенн...
    Читать далее »

    Блюда из теста. Часть 2

    Блины заварные постные С вечера гречневую муку и половину пшеничной заварить 2 ½ стакана кипятка, быстро мешая, чтобы получилось густое тесто. Когда остынет, добавить еще 1 ½ стакана теплой воды и разведенные в 1/3 стакана воды дрожжи. Оставить на ночь в теплом месте. На следующий день ввести остальную муку, соль, сахар, выбить тесто лопаточкой, ч...
    Читать далее »

    Выпечка. Часть 6

    Булочки с яблочным повидлом 4 булочки, 2 стакана густого яблочного повидла, 1–2 столовые ложки изюма, сахар и корица. Срезать с булочек верхнюю часть, вынуть середину и заполнить образовавшуюся пустоту повидлом, смешанным с изюмом. Посыпать сахаром с корицей и запечь в смазанной маслом форме или на сковороде в нежаркой духовке. Юбилейны...
    Читать далее »

    Выпечка. Часть 5

    Чайный пирог 500 г пшеничной муки, 200 мл молока, 50 г дрожжей, 100 г сливочного масла, 100 г сахара, 2 желтка, 5 г соли. Для ореховой массы: 100 г орехов, 120 г сахара, 75 г сливочного масла, 25 мл воды. Для заварного крема: 200 мл молока, 75 г сахара, 2 яйца, 25 г пшеничной муки, 150 г сливочного масла, ванильный сахар. Опарное тес...
    Читать далее »